Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Eugena Kordu: Vystrašený Fico

.eugen Korda .názory ..týždeň

Robert Fico má strach. Väčší, ako sme si mysleli. Prečo je to tak? Svedčia o tom jeho zúfalé pokusy pár dní pred voľbami diskreditovať najdôveryhodnejšiu političku, prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Eugen Korda

rozžiarený Fico

Robertovi Ficovi nedávno priniesla poštárka milostný list od bývalého českého prezidenta Václava Klausa. Klaus v ňom Fica podporil v jeho boji za spravodlivé a demokratické Slovensko. Zároveň vyjadril presvedčenie, že tento postoj zdieľa aj nemalá časť českej verejnosti. Nevedel to však nijako relevantne preukázať. Svoje závery pravdepodobne oprel len o svoje nadprirodzené schopnosti odhadnúť, aký je mentálny stav českej populácie. Obdivom a podporou nešetrila ani vyhasnutá politická hviezda – bývalý premiér Jiří Paroubek. 

V Česku tento pán už nezaujíma prakticky nikoho a na Slovensku to bude určite rovnaké. V liste píše: „Věříme, že Vaše volební vítězství ozáří nejen celé Slovensko, ale svými paprsky prozáří celou Evropu včetně České republiky.“ Expremiérovi Paroubkovi zjavne nechýba predstavivosť v štýle Hirošimy a Nagasaki. Jeho túžba po „prozáření“ celej Európy je predsa len trochu prehnaná a nie je vôbec isté, že Robert Fico v týchto voľbách namiesto „rozžiarenia“ nezhorí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite