Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zabráni spoplatnenie sociálnej siete šíreniu dezinformácií a hejtov? Podľa Muska áno

.bibiána Kristína Danitová .názory

Môžu sa stať poplatky liekom na jednu z najväčších chorôb digitálnej doby? Je ich plošné zavedenie čarovnou paličkou, ktorej mávnutím sa vyriešia všetky problémy? Pravdepodobne si poviete, že nie. Jednoduché riešenia zložitých problémov nebývajú také zázračne účinné a detsky ľahké.

Bibiána Kristína Danitová

s tým by nesúhlasil miliardár Elon Musk, ktorý je v súčasnosti známy skôr svojimi výstrelkami ako úspechmi. Sám totiž naznačil, že po už zavedenom poplatku za overenie účtu a prémiovej verzii zvažuje celkové spoplatnenie sociálnej siete X, stále známej predovšetkým ako Twitter. Majiteľ Tesly a SpaceX  to podľa BBC uviedol v rozhovore s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. Tento krok by mal vyriešiť problém s falošnými účtami a botmi (zautomatizovanými počítačovými programami, ktoré umožňujú uverejňovať príspevky namiesto reálnych osôb). Tie majú často na svedomí šírenie dezinformácií a nenávisti na sociálnych sieťach, tú Muskovu nevynímajúc. 

Mnohí z tých, ktorí šíria dezinformácie, ich šíria zámerne a nezriedka sú za to dobre platení. Veľa dezinfowebov má obrovské príjmy. Zaplatiť svojím zamestnancom poplatok za využívanie služby X by pre nich rozhodne nemal byť problém. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite