Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Juraja Petroviča: Päste a kopance

.juraj Petrovič .názory ..týždeň

Politické bitky sa stali skutočnými a strany bez parlamentnej šance odmietajú odstúpiť. Aj o tom bolo posledných sedem dní. Komentuje Juraj Petrovič.

Juraj Petrovič

bitkári 

Igor Matovič sa pobil so smerákmi Kaliňákom a Glückom. Napriek tomu, že si bitku priam vypýtal svojím rušením tlačovej konferencie Smeru pred úradom vlády, malo by stále platiť, že v právnom štáte riešia rušenie verejného zhromaždenia policajti a nie päste či kopance politických oponentov. Matovič je stále človek, ktorému najviac vyhovuje konflikt, kľudne aj fyzický, a ktorý potrebuje na seba neustále strhávať pozornosť.

Smeráci na druhej strane tiež namiesto výzvy polícii, aby Matoviča riešila vykázaním a pokutou, radšej siahli k násiliu. Pochopiteľne, ak celé roky rozprávate, že polícia vám ide po krku, ťažko by ste svojim zmäteným voličom vysvetľovali, že tú istú políciu ste požiadali o pomoc. Ešte menej by do obrazu, ktorý Smer o polícii vytvára, potom zapadlo to, že by policajti smerákom aj naozaj pomohli. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite