Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.mladí: Ako sa Bella človekom stala

.tereza Kravecová .mladi

Yorgos Lanthimos je muž mnohých bizárov. Vďaka špecifickému štýlu s čiernym humorom, absurditou a klinickým pohľadom na medziľudské vzťahy si stihol za posledné roky vybudovať v Hollywoode pomerne silný režijný štatút. Tentokrát sa na strieborné plátna klubových kín a multiplexov vracia s novučkým svetom bezčasia, aby rozrozprával trocha iný, presnejšie, frankensteinovský príbeh Barbie.

.mladí: Ako sa Bella človekom stala PRESSFOTO CINEMART

ružovučká blondínka však teraz podľa predstáv gréckeho filmára vyzerá trocha inak – v limitovanej edícii Snehulienka, čiernovláska s anémiou obklopená mnohými mužmi so všakovakými úmyslami. Hlavnú hrdinku privádza po pokuse o samovraždu naspäť k životu zohavený chirurg Godwin Baxter (Willem Dafoe) za kurióznych okolností, a robí si z nej pokusného králika, v jeho očiach je mu však dcérou. Bella Baxter (Emma Stone) je dieťa a žena v jednom tele, a vďaka tejto anomálii spozná svet nanovo, od prvých krôčkov až po prvé vyvrcholenie. 

A nielen Belle sa ho podarí dosiahnuť: estetický excentrizmus prekypuje v každej zložke dielka, ba priam vyvoláva vizuálny orgazmus: od kostýmov sťa Alica v krajine zázrakov na steroidoch, cez dychberúce masky až po fascinujúci dizajn fikčného steampunkového očistca.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite