Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jozef Hajko z KDH: Poriadok vo verejných financiách urobíme prijatím opatrení, ktorými zvýšime príjmy alebo znížime výdavky

.jozef Hajko .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Je to veľmi jednoduché. Ak chceme urobiť poriadok vo verejných financiách, budú sa musieť prijať opatrenia, ktorými sa zvýšia príjmy alebo znížia výdavky.

o čo jednoduchšie sa to povie, o to ťažšie to bude vykonateľné. Ale inej cesty niet. Príjmy sa dajú zvýšiť aj bez toho, aby sme dvíhali daňovo-odvodové zaťaženie. Napríklad tým, že podnietime podnikanie a vyššiu zamestnanosť, čo pre štát bude znamenať viac príjmov z daní a odvodov, menej výdavkov na sociálnu politiku. 

Na to je potrebné prijať rad opatrení a vo všeobecnosti skvalitniť podnikateľské prostredie. Výdavky sa dajú usporiť príklonom k rozumnej politike. Je napríklad nelogické držať umelo nízke ceny elektriny či plynu pre všetky domácnosti, aj pre tie bohatšie, ktoré si s trhovými cenami bez väčšej ujmy dokážu poradiť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite