Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Profesionalita NBÚ je nahradená politikou

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) vydáva certifikát o bezpečnostnej previerke pre osoby, ktoré sa môžu oboznamovať s utajovanými skutočnosťami. Kontroluje dodržiavanie bezpečnostných predpisov v štátnych inštitúciách. NBÚ by mal byť profesionálnym úradom, no vôbec to tak nie je.

aj v minulosti dostali bezpečnostnú previerku osoby, ktoré mali blízko k talianskej mafii. Dokonca aj osoba, ktorá v súčasnosti čelí podozreniu z trestného činu vraždy. Aj dnes sa zdá, že úrad pracuje na politickú objednávku. 

Informácie, ktoré sa dostali na verejnosť z dielne NBÚ týkajúce sa procesov na ministerstve vnútra, zaváňajú politickou objednávkou. Predsedom NBÚ je človek, ktorý bol vymenovaný za vlády Smeru a „premiérovania“ Petra Pellegriniho. Informácie z NBÚ, ktoré sa zverejnili a týkajú sa súčasného politického vedenia ministerstva vnútra, pomáhajú najviac Smeru a Smeru 2.0 – Hlasu. Žeby to bola len náhoda?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite