Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z PS: Poslať migy na Ukrajinu je správne rozhodnutie a je v záujme Slovenska

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Poslať migy na Ukrajinu je správne rozhodnutie a je v bezpečnostnom záujme Slovenska. Pomôžu Ukrajine brániť sa pred ruskou agresiou a udržať Putinove vojská čo najďalej od našich hraníc.

pomocou Kyjevu robíme presne to, čo by sme sami očakávali od priateľov v čase núdze. Ukrajina vie naše migy využiť na ničenie rakiet, ktorými Putin devastuje elektrárne a rozvody elektriny, aby ľudia zostali uprostred zimy bez tepla. Rusko je odhodlané si Ukrajinu buď podmaniť, alebo ju zničiť. Nepodarí sa mu to len vtedy, ak jej budeme naďalej pomáhať – diplomaticky, finančne, ale aj vojensky.

Argumenty proti, že oslabujeme vlastnú obranyschopnosť alebo že máme počkať, kým na Ukrajinu pošlú stíhačky iné krajiny, stoja na vode. Migy naše nebo už dlhšie nechránili. Naopak, vzdušný priestor Slovenska efektívne chránia naši spojenci z Česka, Poľska, čoskoro, myslím, aj Maďarska. A onedlho aj naše vlastné, nové stíhačky F-16. 

Zároveň nie sme ani zďaleka prví. Poľsko minulý týždeň oznámilo, že v najbližších dňoch postúpi 4 migy Ukrajine a ďalšie hneď po tom, čo ich opravia. Je verejne dohľadateľné, že miestne médiá v dvoch krajinách – Poľsku a Severnom Macedónsku – hlásia, že časť ich bývalých stíhačiek na Ukrajine už zrejme je.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite