Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Stroskotaná vláda sa chce zachrániť nerozhodným spájaním

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Alternatívou stredopravého riešenia nemôže byť iba spájanie tých, ktorí pri vládnutí sklamali. Tu nehovorím o jednotlivcoch, ale o vládnej koalícii ako takej.

vládna koalícia bola neodborná a okrem hádok ničím nevynikla. Igor Matovič robil a robí to, v čom sa mu najviac darí, a to je rozbíjanie všetkého, čoho sa dotkne. Eduard Heger je zas človekom, ktorému  takpovediac len zo spojenectva s Matovičom, bez práce, padlo do lona kreslo ministra financií aj kreslo premiéra. Neustále sa správal nerozhodne a voči Matovičovi sa nikdy nevyhranil. 

Vďaka tejto nerozhodnosti je dnes premiérom skrachovanej vládnej koalície. Je povereným premiérom a ministrom financií aj ministrom zdravotníctva. Ak by v krajine veci fungovali, možno by to bolo humorné, ale dnes je to tragikomédia.

Spájanie stredopravých strán na platforme nerozhodného Hegera je skôr snahou o záchranu časti stroskotanej, neschopnej vládnej koalície než alternatívou pre voliča.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite