Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Marián Čaučík, podpredseda KDH: Návrat k slušnej politike

.marián Čaučík .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Víťaz prezidentských volieb generál Petr Pavel na otázku, aký by mal byť titulok či hlavná správa v pondelok po voľbách o tom, čo sa odohralo v českej zemi, odpovedal: „Začiatok návratu k slušnej politike. Zmeníme aspoň náladu a nastavíme trend, ktorý už bude ťažké meniť.“​

česká spoločnosť, rovnako ako tá slovenská, je vďaka populistickým politikom hlboko rozdelená. Cielené vyvolávanie emócií strachu a obáv nakoniec vynieslo jeho súperovi podporu skoro dva a pol milióna ľudí a bude záležať aj na premiérovi Fialovi, aj na ďalších vládnych politikoch, či a ako dokážu v tomto boji pokračovať. 

Zažili sme aj u nás – a naša vláda v demisii je toho najlepšou ukážkou –, že populizmus sa iným populizmom poraziť nedá. Naši českí bratia a sestry majú pred sebou dlhú cestu. V novom prezidentovi však dostávajú zástupcovia normálnej a štandardnej politiky silného spojenca. V čom sa môžeme z ich najnovšej skúsenosti inšpirovať? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite