Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z PS: Premárnená šanca Hegera

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Samozrejme, že Eduard Heger je lepším štátnikom, a z osobnej skúsenosti viem, že aj podstatne lepším človekom ako jeho stranícky šéf či napríklad taký predseda parlamentu. Ale politika je krutá. Nemeria predsedu vlády podľa toho, ako uspel v porovnaní s rovesníkmi.

jediným relevantným kritériom je, či obstál vo výzvach, pred ktoré ho funkcia postavila. A tu je odpoveďou, že, žiaľ, nie, neobstál.

Najskôr k pozitívam. Eduard Heger vyčnieva medzi koaličnými kolegami dôrazom na toleranciu a jasnou orientáciou na Západ. Jeho odmietnutie žlče, ktorú Igor Matovič chrlí na menšiny, slúži ako živý dôkaz, že aj slovenský konzervatívny politik môže mať pochopenie pre inakosť. Od začiatku ruskej agresie jasne postavil Slovensko po boku západných spojencov proti okupantovi. To boli neodškriepiteľne dôležité a správne postoje. Za normálnych okolností by si ho história možno zapamätala ako úspešného štátnika.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite