Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Gál, podpredseda Maďarského fóra: Je potrebné zamyslieť sa nad koreňmi rusofilstva

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Veci je potrebné nazvať pravými menami. Keď armáda nejakej krajiny bezdôvodne napadne druhú krajinu (nevyprovokovaná agresia v útočnej vojne) a bez rozdielu útočí na vojenské a civilné ciele, keď dokonca cielene zabíja civilistov a ničí infraštruktúru, aby ľudia nemali teplo, elektrinu a vodu, tak ich terorizuje.

po nespočetných zverstvách, ktoré sa spomínajú aj v uznesení Európskeho parlamentu (ako popravy bez súdu a následkov, únosy, sexuálne násilie, mučenie), a po útokoch ako v mestách Buča, Irpiň, Izium a Lyman, ako aj útokoch na divadlo v Mariupole a železničnú stanicu v Kramatorsku, je označenie Ruska ako teroristického štátu len konštatovaním faktov. 

Ak by to deklaroval aj slovenský parlament, vyslali by sme jasný signál do sveta o tom, na ktorej strane stojíme. Pobaltské krajiny, Poľsko alebo Česko to už urobili dávnejšie.

Problém je však hlbší a súvisí s tým, že slovenská verejná mienka je už tradične druhá najproruskejšia v našom regióne (po Bulharsku).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite