Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Gál, podpredseda Maďarského fóra: V stávke je dôveryhodnosť našej krajiny

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Vývoz súčiastok, strojov a motorov dvojakého použitia do Ruska treba poriadne vyšetriť a dočasne zastaviť, až kým sa nevybuduje funkčný systém na jeho kontrolu.

podiel takýchto výrobkov na celkovom vývoze Slovenska je marginálny, dokonca celý export do Ruska je málo významný (vlani iba cca 1,5 percenta z celkového slovenského vývozu), čiže na jednej strane riskujeme ekonomicky málo, kým na druhej je v stávke dôveryhodnosť krajiny a zahraničnopolitická orientácia. Že Fico s fašistami a celá dezinfoscéna budú blúzniť o vlastizrade? To už robia dávno, na to totiž nepotrebujú dôvody, stačia zámienky, a tie si vždy nájdu. 

Otázku však treba vnímať v trošku širšom rámci. Putinov režim potrebuje rozložiť (nečakanú) jednotu EÚ a Západu v otázke ruskej vojenskej agresie na Ukrajine. Potrebujú niekoľko vlád v rámci EÚ na vetovanie ďalších sankcií, prípadne na zjemnenie existujúcich. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite