Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Miroslav Kollár, predseda strany Spolu: Ľudské práva nie sú „kultúrno-etická otázka

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Treba to povedať úplne jasne a na rovinu: LGBTI+ ľudia majú mať rovnaké práva ako každý iný občan Slovenskej republiky. Žiadne privilégiá. Len rovnaké práva a aj rovnaké povinnosti. Nie, nebavíme sa o „kultúrno-etickej otázke“, ale o ľudských právach.

veď už aj v tradičných katolíckych krajinách, ako sú Írsko, Portugalsko, Rakúsko a Španielsko, pochopili, že je v duchu najlepších konzervatívnych tradícií umožniť LGBTI+ spoluobčanom žiť v riadne deklarovanom a uznanom zväzku pred ľuďmi a zákonom. Je čas, aby sme aj my bez strachu vstúpili do 21. storočia.

Po teroristickom útoku na bar Tepláreň sa opäť ukázalo, že Slovensko je krajina dvoch tvárí. Na jednej strane sme totiž v deklaratívnej rovine odmietli teroristický čin, kondolovali obetiam a vyjadrili solidaritu LGBTI+ komunite, no na druhej strane parlamentom neprešla ani len minimalistická právna zmena, ktorá by hetero- aj homosexuálnym párom administratívne aspoň trochu uľahčila spoločný život.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite