Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Spolupráca s fašistami je neakceptovateľná

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum

Legitimizácia fašistov a spolupráca s nimi je neakceptovateľná a to ani v mene prorodinnej politiky. Fašizmus a fašisti už v minulosti ukázali svoju prorodinnú politiku. Výsledkom bolo množstvo mŕtvych detí, žien a mužov.

rovnako nemôže byť akceptovateľné konanie o minutí viac ako miliardy  eur bez diskusie. Tobôž nie, ak veľká väčšina zmien má začať platiť až o šesť mesiacov, a nie hneď.  Treba uznať, že situácia v spoločnosti je ovplyvnená mnohými faktormi, ktoré sme tu dávno nemali. Vojna na našej východnej hranici, rast inflácie vrátane rýchleho rastu cien energií a potravín, humanitárna a energetická kríza. Tieto faktory sú zložité na zvládnutie samy osebe, tobôž keď sa musia riešiť všetky naraz.   

Prorodinná politika sa však začína niekde inde. Začína sa v politickej stabilite  krajiny. Vo finančnom zabezpečení rodiny z platu a vhodných a flexibilných pracovných možnostiach pre rodičov. V prístupe ku kvalitným predškolským zariadeniam a v kvalitnom vzdelávaní detí.  Na uvedené oblasti údajný ,,prorodinný balík“ nereflektuje. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite