Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Miroslav Kollár, predseda Spolu: Chcete lepší život pre rodiny? Dokončite decentralizáciu

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

V čase dvojcifernej inflácie a druhých najhorších verejných financií v EÚ má centrálna vláda riešiť, aby tých dnes už viac ako 12 percent ľudí, ktorí sú ohrození chudobou, mohli žiť dôstojné životy a všetci ostatní neprišli o možnosť žiť dôstojné životy v budúcnosti v dôsledku kolapsu dôchodkového systému a verejných financií ako celku.

ak podporiť aj strednú triedu v týchto zložitých časoch, tak skôr znižovaním daňovo-odvodového zaťaženia práce, nie cestou helikoptérového rozhadzovania nezmyselných príspevkov. Akurát to robme systémovo, s domyslením súvislostí. Dotkne sa zvýšenie životného minima alebo daňového bonusu príjmov samospráv? 

Tak sa paralelne bavme o zmene ich financovania a nasadzujme tieto opatrenia koordinovane. Politika nie je jadrová fyzika. Ale nemala by byť ani estrádnym predstavením megalomanského egomaniaka, ktorého vytlieskava slušné aj neslušné Slovensko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite