Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Michal Šimečka, poslanec Európskeho parlamentu za PS: Igor Matovič znovu paralyzoval slovenskú politiku

.michal Šimečka .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Čo je horšie, aj pomoc slovenským domácnostiam. Kým iné krajiny schválili protiinflačné balíčky už vo februári, ľudia na Slovensku dostali uplynulý týždeň lístky na kabaretné predstavenie. Naivné, nevkusné a žiaľ, ako sme si už zvykli, hlavnú postavu hral opäť minister financií.

namiesto pomoci ľuďom sa vláda a parlament po celý čas hádajú o ďalšom jeho megalomanskom nápade. Presne tak, ako to bolo s celoplošným testovaním alebo dovozom Sputnika, ktoré nás mali zachrániť pred covidom. Matovičov nápad rozdať miliardu eur ročne je nedomyslený a neadresný. Peniaze dá aj tým, ktorí ich vôbec nepotrebujú, a naopak, mnohí ľudia v núdzi na takto nastavenú pomoc vôbec nedosiahnu. 

Navyše zatína obrovskú sekeru do už teraz krvácajúcich a neudržateľných verejných financií. Argument, že každoročné náklady pokryjú bájne „dynamické efekty" a krátkodobo účinná vyššia daň na zisk Slovnaftu, je typickým matovičovským pokusom heknúť verejnú debatu a legislatívny proces. Včera vymyslím, dnes s veľkým krikom pretlačím, zajtra mi to odpadne od chuti, po mne potopa.

A tak nestúpajú len náklady na život a bývanie, čoraz vyššia je aj cena, ktorú platíme za experiment s názvom „minister Igor Matovič“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite