Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Milan Majerský, predseda KDH: Koalícia vystavila samu seba ďalšej vážnej skúške

.milan Majerský .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Kvapka jedu môže otráviť celú studňu. Vulgárnosť, neslušnosť a agresivita nepatria ani do verejného života. Expresívne slová ďaleko za prekročenou čiarou hovoria namiesto sily o slabosti tých, ktorí sa nimi oháňajú. Dokážu narobiť veľa zla, otráviť atmosféru a bránia v posúvaní vecí dopredu. Aj historicky sme slušnosťou a spoluprácou vždy dosiahli viac.

nevyberaným slovníkom a útokmi nielen na prvú signálnu sústavu sa preslávili viacerí politici od Vladimíra Mečiara, Jána Slotu, Roberta Fica až po Igora Matoviča. Útočilo sa v mene národnostnej otázky, privatizácie, zavádzania reforiem, ľavice aj pravice, konzervatívnych i liberálnych hodnôt. Cieľ bol vždy jasný: získať a udržať si osobnú popularitu. 

To, že sú pre takúto popularitu niektorí ochotní urobiť všetko, podliezť akékoľvek latky a nezastaviť sa pred ničím, dokázal na mítingu v Nitre aj politik Smeru, ktorý dav vyburcoval do vulgárneho urážania prezidentky. Následne sa na tom aj zabávali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite