Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pavel Nechala, podpredseda strany Spolu: Mafiánsky štát

.pavel Nechala .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Staré slovenské príslovie hovorí, že pýcha predchádza pád. A pád z najsilnejšej pozície v štáte, pozície predsedu vlády, na pozíciu radového opozičného poslanca, je pádom obrovským. Aby toho nebolo málo, s pribúdajúcimi obvineniami z trestnej činnosti je to pád ešte strmší a bolestivejší.

robert Fico disponoval časom a právomocami, ktoré mu umožňovali zlepšiť životy väčšiny občanov. Mohol posilniť postavenie Slovenska v Európe i vo svete. Mohol pripraviť ľudí a krajinu na digitálnu transformáciu, demografickú krízu či klimatickú zmenu. Službu ľuďom a krajine však vymenil za budovanie systému „našich ľudí“. Niečo sme tušili. O niečom písali investigátívni novinári. Ale o celkovom rozsahu tohto systému sa dozvedáme až postupne na základe prichádzajúcich trestných obvinení.

Trestná činnosť, ktorá je predmetom vyšetrovania elitných policajtov a prokurátorov, má také rozmery, že by sa nikdy nemohla diať bez vedomia „šéfa“. Robert Fico si roky budoval kult osobnosti a jeho postavenie „šéfa“ akceptovali nielen členovia strany, ale aj štátni úradníci, spriaznení podnikatelia, športovci, sudcovia a novinári. „Moc korumpuje a absolútna moc korumpuje absolútne“, znie výrok Lorda Actona. A aké rozmery to môže nadobudnúť, to sme mali príležitosť zistiť v krátkej histórii nášho štátu dokonca opakovane.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite