Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Jasné NIE spolupráci so stranou Smer alebo Smer 2.0 (Hlas)

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Spolupráca s Ficovým Smerom a s Pellegriniho Smerom 2.0 alias Hlasom nemôže byť otázkou pre demokratickú a prozápadne orientovanú stranu.

fico sa vlastnou hlavou zaviazal oligarchom v pozadí strany už pri jej založení. Zaviazal sa, že im ,,predá krajinu“. Podporovali ho aj ľudia ako Pellegrini, Kaliňák, Raši a mnohí ďalší. Nebol to počin len jednej osoby. Fico v skutočnosti nikdy nebol naozajstným demokratom, aj keď sa niekedy čisto účelovo a rétoricky postavil na stranu demokracie („hrádza proti extrémizmu“) či proeurópskej orientácie („európske jadro“). 

V čase svojej vlády kupoval armádne stíhačky F16 a vrtuľníky Black Hawk od USA, no na druhej strane blokoval zásadný materiál o bezpečnostnej stratégii krajiny. To asi preto, lebo podobne ako  SNS nechcel jasne zadefinovať, že Rusko je potenciálnou hrozbou. Po Kuciakovej vražde sa v plnej nahote ukázalo, ako funguje unesený štát predaný ľuďom v pozadí aj to, že Fico je ochotný urobiť čokoľvek, aby tento systém ochránil. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite