Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Gál, podpredseda Maďarského fóra: Musíme pomáhať Ukrajine. Ihneď

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum

V jednote je sila, a najviac, čo malé Slovensko môže urobiť pri pomoci Ukrajine a potrestaní ruskej agresie je stáť pri partneroch z EÚ a NATO, nenaštrbiť jednotu Západu a podporiť všetky spoločne dohodnuté kroky a pridať k tomu náš podiel.

nie je to samozrejmosť, stačí sa pozrieť na parlamentnú opozíciu. V poslednom období ukázali, že neváhajú obetovať ani našu zahraničnopolitickú orientáciu, našu ukotvenosť na Západe. Len aby získali a udržali moc (a vyhli sa stíhaniu – v prípade mnohých).  Po tom, čo sme tu posledné týždne videli, je jasné, že keby sa vrátili k moci, tak neodovzdali by krajinu opäť „len“ svojim oligarchom, ale sú schopní ju odovzdať aj do rúk Putinovho režimu, ktorý práve vedie ozbrojenú agresiu voči Ukrajine. 

Parlamentná opozícia už neohrozuje „len“ právny štát, demokraciu, ale aj naše ukotvenie na Západe, čiže je ochotná hazardovať zo všetkým, čo zo Slovenska robí relatívne bezpečnú, slobodnú a prosperujúcu krajinu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite