Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Mlčiaca väčšina voličov chce na čele krajiny odborníkov

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Voliči sú sklamaní z politickej ponuky straníckej scény, ktorá sa radikalizuje a polarizuje. K radikalizácii prichádza najmä preto, že voliči po vláde R. Fica očakávali zmenu. Právom. Ale nová vládna koalícia a jej riadenie štátu (krajiny) je neodborné a chaotické.

to, čo platí v pondelok, to už utorok nie je isté a v stredu je to úplne inak. Ficovci rozpredali krajinu oligarchom a stáli nad zákonom. Táto vládna koalícia svojou neodbornosťou a rozhadzovaním prostriedkov rozvracia verejné financie a zaťažuje budúce generácie. Mediálna pozornosť sa prioritne venuje aktuálnym problémom a hádkam. Priestor na zviditeľnenie nových subjektov s kvalitným programom a odborníkmi zaniká.

Maďarské fórum je strana, ktorá sa prioritne zameriava na juh Slovenska. No podporuje a iniciuje aj celoštátne systémové riešenia. Napríklad zmenu sovietskeho typu prokuratúry na niečo demokratickejšie. V tejto oblasti vládna koalícia nevyužila jedinečnú šancu pred vymenovaním generálneho prokurátora. Vykonali iba kozmetické úpravy a dopadlo to tak, že sa politická scéna ďalej radikalizuje aj kvôli konaniu a komunikácii generálneho prokurátora.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite