Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Miriam Lexmann, europoslankyňa za KDH: Aký rok 2022 nás čaká?

.miriam Lexmann .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Pandémia zmenila život každého z nás. Preto považujem jej medicínske, ekonomické a politické zvládnutie za najväčšiu výzvu roka 2022. Vyrovnať sa s ňou si vyžaduje reformu v jadre nás všetkých.

slovensko je na chvoste EÚ v miere vzájomnej dôvery medzi občanmi. Dôvera predstavuje conditio sine qua non pre demokraciu a slobodnú spoločnosť. Nájdime odvahu vykročiť na túto cestu vnútornej obrody! Každý z nás tam, kde je. Inak nás polarizácia, nedôvera, agresia a obracanie sa chrbtom k pravde budú zožierať zvnútra. Treba dodať, že úplné vyzdravenie z týchto neduhov ide ruka v ruke s ochotou a schopnosťou vyrovnať sa s nespravodlivosťou a krivdou, ktoré tu boli páchané v rámci nehorázneho zneužitia moci počas minulých vlád.

Ak sa zvládneme dohodnúť na dobrých veciach a odmietneme lož, populizmus, hejt a polarizáciu, môžeme sa vrhnúť na kľúčové kroky: reformu zdravotníctva zameranú na ľudí – tak pacientov, ako aj zdravotníckych pracovníkov – a reformu školstva. Podľa prieskumu, ktorý som si dala robiť, je školstvo po zdravotníctve druhá oblasť, kde voláme po reforme. Nesmieme zabudnúť na učiteľov, ktorí počas pandémie preukázali popri zdravotníckom personáli veľkú mieru obety a odhodlania. Zanedbanie vzdelania a duševného zdravia našich detí sa nám môže tvrdo vypomstiť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite