Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Premárnený čas…

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Koncom roka sa zvykne hodnotiť aký rok máme za sebou. Verejný život zatieňuje pandémia. Už sa zdá, že nič iné neexistuje.

parlamentná opozícia sa riadi heslom: čím horšie pre vládu, tým lepšie pre opozíciu. Vyzerá to tak, že počty mŕtvych nikoho nezaujímajú. Nezaujíma ich ani to, že v dôsledku jedného vírusu umierajú desiatky ďalších ľudí na choroby, ktoré sa dajú, no nestíhajú liečiť. Vládna koalícia zadlžuje krajinu závratnou rýchlosťou. Až má človek pocit, akoby sa riadili heslom „po nás potopa”. Alebo, ako to pomenovala Saková, „oni nato budú hľadať peniaze“.

Vládna koalícia dostala mandát od voličov na znovunastolenie právneho štátu a vykonanie nutných reforiem. Namiesto toho sme svedkami neodbornosti a chaosu. Vláda OĽaNO a spol. je tu už takmer dva roky, ale reforiem sa ani nedotkla. Sme svedkami toho, ako sú na slobodu prepúšťané osoby, ktoré sa údajne mali dopustiť zločinov. Sme svedkami vnútorného boja v polícií a prokuratúre. Vláda premárnila čas na systémovú zmenu v prokuratúre. V policajnom zbore zostáva v platnosti nešťastný systém, keď  policajt kontroluje policajta. Dnes máme dokonca možnosť vidieť, ako sa v polícii vedie vnútorný boj. Aj tu ostal systém fungovania nezmenený. Prokuratúra aj polícia pracujú v „starom dobrom” systéme ako za Fica a Kaliňáka. Smutné je, že Fico a spol. môžu aj dnes opakovane a beztrestne porušovať predpisy (nenosenie rúšok, organizovanie protestov...).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite