Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Gál, podpredseda Maďarského fóra: Musíme ukončiť porušovanie protipandemických opatrení

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Aktuálne platné delenie okresov podľa covid automatu ukazuje skoro polovicu Slovenska v čiernej farbe, a situácia sa zrejme bude naďalej rapídne zhoršovať. V súvislosti s covidom rapídne rastú všetky ukazovatele až na počet a podiel očkovaných. Čo s tým?

v prvom rade treba dať šancu na záchranu rôznych služieb a neobmedzovať spolu s nezaočkovanými aj zaočkovaných. T. j. aj v čiernych okresoch treba umožniť fungovanie reštaurácií, hotelov, fitnes centier a ďalších služieb v prípade, že celý personál aj hostia sú plne zaočkovaní alebo aspoň v OTP režime. Slovenský sektor služieb neprežije ešte jeden de facto lockdown, a nemali by sme spolu s nezodpovednými vytrestať aj zodpovedných (teda zaočkovaných). Zároveň by to bola ďalšia motivácia smerom k očkovaniu. Samozrejme, to celé predpokladá dôkladné dodržiavanie pravidiel, a tu narazíme na zásadný problém.

Áno, myslím na to, že počas predošlých vĺn pandémie štát zlyhával v plnení svojich základných funkcií, pravidlá, ktoré stanovil, nevedel dodržiavať. Porušovanie protipandemických opatrení bolo masové, ale najhoršie bolo flagrantné a otvorené porušovanie pravidiel niektorými politikmi. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite