Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Merašický, podpredseda KDH: Zvládne vláda nastoliť spravodlivosť?

.tomáš Merašický .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Sklamanie ľudí z nekompetentného spravovania krajiny vládnou koalíciou je veľké. Modernizáciu krajiny zatieňujú hádky kabinetu, reálne činy zasa neraz nahrádza populizmus mnohých vládnych predstaviteľov.

nezvládli sme pandémiu, rapídne rastie zadlženie Slovenska, zhoršuje sa situácia v zdravotníctve, stagnuje školstvo. Len ťažko hľadáme oblasť, v ktorej by terajšie elity pohli krajinu výrazne dopredu.     

Posledná nádej tejto vládnej zostavy pre Slovensko a voličov je viera, že sa podarí nastoliť spravodlivosť a vyčistiť krajinu od podvodníkov a mafie, ktorej chápadlá siahajú tam, kam sme sa všetci obávali, že azda siahať ani nemôžu. Posledné udalosti nás nútia pýtať sa, či to vláda aspoň v tejto prioritnej oblasti zvláda. 

Namiesto systémových, dlhodobo pripravovaných krokov má krajinu opäť raz zachrániť pracovná komisia (na obnovu dôvery v právny štát) s osemhodinovým pracovným časom. Takémuto haseniu problému mala už dávno predchádzať odborná a politická diskusia. Takto sa, naopak, ukazuje, že vláda nenapĺňa ani svoj vlastný program. Absencia politického vodcovstva je viac ako zjavná a žiadne prekrývanie komisiami to nenapraví. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite