Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vladimír Bilčík zo Spolu: Uvoľnenie opatrení nie je činom lásky

.vladimír Bilčík .mimoparlamentné fórum

Dnešná štatistika pozitivity nakazených ľudí 4,4 percenta. Je to jasný znak toho, že na Slovensko prichádza ďalšia vlna pandémie koronavírusu, tentoraz delta variantu, ktorý má kratšiu inkubačnú lehotu a je prudko nákazlivý.

v čase, keď píšem tento komentár, už niekoľko dní po sebe prudko rastie počet nakazených. Dnešná štatistika pozitivity nakazených ľudí 4,4 percenta. Je to jasný znak toho, že na Slovensko prichádza ďalšia vlna pandémie koronavírusu, tentoraz delta variantu, ktorý má kratšiu inkubačnú lehotu a je prudko nákazlivý. Hovorí sa, že každý ho dostane, ale najohrozenejší sú starší nezaočkovaní ľudia. Nie je ani jedno, ako rýchlo sa nakazíme, pričom špeciálne riziko hrozí na hromadných podujatiach.

Prišiel k nám na návštevu pápež František. Na podujatia, kde ho budú môcť veriaci stretnúť, sa prihlásilo 72-tisíc ľudí. Môžeme očakávať, že mnoho z nich bude práve vekovo starších.

Naša krajina má pre hromadné podujatia zavedené všeobecne platné opatrenia. Organizátori si môžu vybrať, či sa na ich podujatí bude vyžadovať očkovanie od všetkých účastníkov alebo či im postačí mať negatívny test, alebo prekonané ochorenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite