Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nechala zo Spolu: Aká je cena za vyriešenie vládnej krízy

.pavel Nechala .mimoparlamentné fórum

Vládna koalícia vyčerpaná neúspešným bojom s pandémiou a jej následkami sa vrhla do vzájomného obviňovania a hľadania riešení v personálnych zmenách. Najskôr odstupovali od koaličnej zmluvy poslanci, neskôr aj ministri a napokon odchodom hrozia aj koaličné strany, pričom sa spomínajú aj predčasné parlamentné voľby.

rekonštrukcia súčasnej vlády a následne personálne obsadenie novej vlády je v plnej miere zodpovednosťou strán, ktoré ju tvoria. Z pozície mimoparlamentej opozície nás v SPOLU viac zaujíma obsahová stránka a cena, ktorú bude potrebné zaplatiť za zotrvanie vlády.

Ak dáme teda bokom personálne otázky, zostáva nám novou požiadavkou vytvorenie postu podpredsedu vlády pre boj proti korupcii. Hoci to nikoho nenapadlo, že sa to dá takto kreatívne vyriešiť (M. Kolíková), tak pred radostným zvolaním Heuréka! sa pozrime akú cenu za vyriešenie krízy zaplatíme.   

Premiér Igor Matovič úspešne ovládol verejnú mienku v predvolebnom zápase a predstavil sa ako bojovník proti zlodejom. Na prvý pohľad preto neprekvapuje ani jeho požiadavka na pokračovanie v  oblasti, ktorej sa dlhodobo prezentuje. Zníženie miery korupcie v spoločnosti je však zložitý proces zahŕňajúci opatrenia v oblasti prevencie a represie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite