Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Majerský z KDH: Na boj s pandémiou videá z Facebooku a plagiáty nestačia

.milan Majerský .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Azda neexistuje oblasť, ktorá by dnes na Slovensku fungovala na našu spokojnosť. Situáciu charakterizujú slová ako neistota, chaos, rozporuplnosť, konfrontačnosť. Kritická situácia, ktorá sa odráža najviac pri nezvládaní pandémie, ukazuje, že Slovensko potrebuje zmenu v prístupe, zmenu v riadení, zmenu v činoch.

dvanásť rokov ukázalo, že riešením pre Slovensko nie je vláda Smeru a ostatný rok ukazuje, že riešením nie je ani vláda strán bez jasného programového a odborného zázemia. Kabinet nedokáže zabezpečiť ani najbežnejšiu operatívu a problémy mu robí často aj triviálny stupeň úradných postupov. 

Sme svedkami bezprecedentnej nedôvery občanov k vláde, ktorej chaotické činy denne potvrdzujú, že riadenie štátu nezvláda. Ak by kabinet venoval energiu skutočným odborným riešeniam pandémie a uprednostnil rozvahu pred divadlom, zachránili by sme tisícky ľudských životov. Akékoľvek tančeky vládnych partnerov – súperov denne rámcuje údaj „sto mŕtvych“.

Ak sa má situácia zlepšiť, rekonštrukcia vlády je nevyhnutná. Najsilnejšia vládna strana celé roky budovala marketing a profilovala sa ako antisystémová. Lenže práve systém je kľúčový pre riadenie štátu a zvládnutie boja s pandémiou. Namiesto toho sú ľudia v absolútnej neistote uvrhovaní do totálneho chaosu, v ktorom ráno nikto nevie, čo bude večer. Viesť marketingovú kampaň a štát nie je to isté. Vidíme, že antisystém zaviesť systém nedokáže. A bez systému si (nielen) s covidom neporadíme. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite