Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.meme-nto .týždňa: Toxickosť ukrajinského obilia

.obézny Chrapúň .meme/hoax

Kauza s údajne kontaminovaným ukrajinským obilím je v podstate veľmi vtipná. Minimálne v krajine, v ktorej nezanedbateľná skupina obyvateľov takmer dva roky strávila konzumáciou odčervovacích prípravkov pre kone. Pri veľkej smole v kombinácii s užívaním čistiacich prostriedkov určených na toalety.

.meme-nto .týždňa: Toxickosť ukrajinského obilia

ešte vtipnejší kontext kauza získava, ak sa konšpiračná scéna oháňa normami EÚ, z ktorej chce vystúpiť. Diktát Bruselu je zrazu celkom fajn. Podstatné však ostáva, že sme svedkom ďalšej nepríjemnej kapitoly v hybridnej vojne. Bohužiaľ, aj vďaka politizácii, celkom úspešnej. 

Poďme však od začiatku. Dovezené obilie malo obsahovať pesticíd zakázaný v Európskej únii od roku 2019. Určite nie je na mieste zľahčovať potenciálne riziká v potravinovom reťazci. Práve naopak. Opatrnosť je na mieste. A Európska únia v tejto oblasti prejavuje enormnú opatrnosť.

Vďaka EÚ aj na Slovensku na týždennej báze obchody sťahujú konkrétne výrobky. Potraviny, kozmetiku, textil, hračky, ... . Akýkoľvek tovar, pri ktorom štátne orgány preukázali prekročenie európskych noriem pre tú, či onú látku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite