Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.meme-nto .týždňa: Mier bez Ukrajiny

.obézny Chrapúň .meme/hoax

Viete, aký je pre Putina rozdiel medzi párty a mierovým pochodom? Doma ich mať nechce, ale určite sa rád pozrie, ako vyzerajú u niekoho iného.

.meme-nto .týždňa: Mier bez Ukrajiny

aktuálne mierové turné po Slovensku je v zásade divadlo, na ktoré sme si už zvykli. Tak ako sme si zvykli na protesty za nerušené šírenie pandémie. Pozoruhodné však je, že na sociálnych sieťach účasť na týchto pochodoch za mier propagujú najmä putinofilcky. Politicky ich oblažujú vlajky zoskupení, ktoré sa netaja antiukrajinským videním vojny. Čerešničkou na torte sú transparenty so symbolom Z.

Po vecnej stránke majú pochody za mier svoju logiku. Odrážajú aktuálnu propagandu Moskvy. Grázel z Kremľa a jeho buldočí minister zahraničných vecí Lavrov si totiž našli koníček. Kade chodia, vykladajú, ako oni chcú mier, ale nikto sa s nimi nechce rozprávať. Teda presnejšie, kade Lavrov chodí, pretože Putina mimo jeho pevnosti vidieť najčastejšie na fotografiách s komparzistami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite