Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.meme-nto .týždňa: Cena pre Viktora Orbána

.obézny Chrapúň .meme/hoax

Niekedy sa v politike prerážajú dná, inokedy stanovujú stropy. Niekedy oboje a súčasne. Viktor Orbán sa u nás vďaka jednému i druhému stal ikonou „zdravého rozumu“. Slovného spojenia, ktorým sa dá presadiť názor v každej úzko špecializovanej oblasti bez toho, aby ste jej rozumeli.

.meme-nto .týždňa: Cena pre Viktora Orbána

zastropovanie cien palív u našich južných susedov sa dostalo do momentu, kedy krajina za lacný benzín platí vysokú cenu. Malé pumpy skrachovali a ani MOL nezvláda niesť bremeno zdravého rozumu, na ktorý ochorel maďarský trh s pohonnými hmotami.

Práve pre experiment s cenami benzínu patrí Viktorovi Orbánovi veľká vďaka. Ak by to neskúsil on, mohol by to skúsiť iný populista. A ani Slovensko nie je imúnne voči vláde „zdravému rozumu“.

Podobné poučenie sme z Maďarska dostali aj pri potravinách či plyne. Velebenie Orbána, že jeho minister išiel do Kremľa „vybaviť“ plyn navyše už utíchlo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite