Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako šéfka komunikácie Ministerstva kultúry objavila pred Bibianou satanizmus

.marian Jaslovský .meme/hoax

„Petra Demková - Bačinská, doktorka teológie, súčasná riaditeľka komunikačného odboru Šimkovičovej Ministerstva kultúry a bývalá poslanecká asistentka Martiny Šimkovičovej odhalila na proteste pred Bibianou okultné rituály.

Ako šéfka komunikácie Ministerstva kultúry objavila pred Bibianou satanizmus

protestujúci sú podľa nej v spojení so Satanom.“, upozornil na svojej facebookovej stránke „lovec extrémistov“ Ján Benčík.

Zároveň upozornil na výrok Tomáša Halíka, že opakom viery nie je ateizmus, ale poverčivosť. 

O tom, že ministerka kultúry bez udania dôvodu a na hodinu vyhodila riaditeľku renomovaného domu umenia pre deti Bibiana Zuzanu Liptákovú a dosadila na miesto dočasnej riaditeľky svoju susedu z Kitsee Petru Flach, sme už písali.

Na protest proti tejto barbarskej anexii sa pred Bibianou uskutočnilo protestné zhromaždenie. No a tu zmienená šéfka komunikácie Bibiany objavila, že protestujúci sú satanisti. Napísala:

V diskusii odznelo aj:

Je normálne trápne hľadať racionalitu v takýchto celkom zjavne nepríčetných výrokoch, ale dobre. Kľúč je videu z demonštrácie. od 40:20 do 44:20. Ako pripomenul Ján Benčík, ide o happening s tromi gestami. Prvé gesto - gesto smútku, dávame si ruky pod oči ako symbol stekajúcich sĺz, druhé - zakrytie úst, znak umlčania a tretie gesto - držanie za ruky ako znak solidarity.

 

kto je Petra Demková – Bačinská?

Šéfka odboru komunikácie Ministerstva Kultúry SR Petra Bačinská bola asistentkou poslankyne NR SR, Martiny Šimkovičovej. Na Facebooku vystupovala pod rôznymi menami. Vasilisa Premúdra, Baba Vanga, Svätá Petra. 

Ján Benčík jej venoval jeden zo svojich blogov, kde mapoval výrazné postavy extrémizmu.

Dozvieme sa tu napríklad aj takéto historické výdumky: „USA mali najväčší záujem na druhej svetovej vojne, platili ju (bohaté židovské rodiny) a podporovali skutočný fašizmus.“

Alebo:

Samozrejme, jej prenikavému pohľadu sa nevyhli ani homosexuáli, v súvislosti s aktuálnymi voľbami tento naratív utlmila.

prvotriedna konšpirátorka

Demková je naozaj prvotriedna konšpirátorka: Ján Benčík upozorňuje na jeden obzvlášť obsažný status z 15. júla 2016: Používa v ňom výrazy ako „vítači podplatení peniažkami z EU alebo US embassy,“ píše „Všetko to, čo sa deje, je súčasťou plánu, veľkého plánu ktorý skrsol kdesi za oceánom, naťahať sem islamistické svine, rozo.rať celú Európu, vyvolať občiansku vojnu – ktorá príde.“ Pokračuje Kosovom „tam kde sa vykonal podvod menom Srebrenica.“ Potom prišlo na rad WTC „kedy si americká vláda vykonala teroristický útok aby mohla začať vojny na blízkom východe. Už vtedy to smerovalo k súčasnému dianiu v Európe, toto bolo dôkladne naplánované.“ Pokračuje rozvíjaním apokalyptickej vízie ďalšieho diania v Európe, „ktoré bude možno trvať aj desiatky rokov, ale na konci bude opäť víťazstvo Ruska, ktoré bude celá Európa prosiť o pomoc.“ Samozrejme pozná aj tých, ktorí to všetko naplánovali „Dovolím si tvrdiť, že organizátori tohto celého, čo som tu popísala, sú tí istí ktorí boli za prvou aj za druhou svetovou vojnou, sú to tí ktorí ovládli americký government a americkú zbrojnú loby. Ale Rusi s nimi opäť zatočia. Ale nie hneď. Nie hneď.“

No a čo má Svätá Petra, Baba Vanga, Vasilisa Premúdra odvtedy nové? Priezvisko. Stala sa manželkou Roberta Bačinského známeho videami a statusmi so slovníkom nácka zo štvrtej cenovej skupiny, ktorý bol naposledy na kandidátke Kotlebovej ĽSNS. 

Niekto môže namietať, že veď to nie je pani Petra, to je jej manžel, pokojne môžu mať rozdielne názory. Ale nie je to tak, že človek si hľadá partnera názorovo kompatibilného? Takže toto je manžel ženy, ktorej maily chodia médiám (aj nám) z Ministerstva kultúry. V tom ostatnom sa hovorí:  „,Nevidím absolútne žiadny dôvod na to, aby bol niekto, kto má všetky kvalifikačné a osobnostné predpoklady na výkon akejkoľvek funkcie diskvalifikovaný len preto, že sa s ním osobne poznám. Deti a mládež potrebujú adekvátnu pozornosť a citlivý prístup, pretože je všeobecne známe, že po spôsobe, akým minulá vláda manažovala covid, máme v spoločnosti enormný nárast psychických porúch u detí,‘ uviedla ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová.“

No ale späť k pánovi Bačinskému. Tu sú statusy, zachytené monitorovacím systémom Blbec.Online, ktorý zaznamenával aj vymazaný obsah. Ten totiž len tak ľahko neodstrániš.

Ministerstvo kultúry pod vedením Šimkovičovej je ako klub kartárov. Pamätáte keď neonacisti v roku 2013 prepadli „slniečkársky klub“ Mariacchi v Nitre a útočníci sa skrývali za akýsi klub kartárov aby nemuseli odkryť svoju nacistickú identitu? Tak to je ono. Vedeli sme, že to bude veľmi zlé. Ale aj tak vedia prekvapiť. Čo bude nasledovať? Vidím potenciál zamestnať pána Bačinského ako riaditeľa SNG alebo Daniela Bombica, súdeného za extrémizmus v Británii, ako šéfa SNM. Nič nie je nemožné.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite