Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rosie Naive Art: Ako zachrániť ježkov, netopiere a vtáčatá

.rosie Babicová .meme/hoax

S oteplením sa začínajú budiť aj druhy, ktoré by ešte mali hibernovať a môže sa stať, že budú potrebovať vašu pomoc.

Rosie Naive Art: Ako zachrániť ježkov, netopiere a vtáčatá

ježkovia aj netopiere budú teraz zbytočne hľadať potravu, hmyzu je ešte máličko. Ak nájdete netopiera, kontakt na pomoc nájdete na stránke netopiere.sk. Tam vám budú vedieť poradiť najlepšie a neskončí to zbytočnou smrťou. V prípade ježkov sa poraďte so záchrannými stanicami (na facebooku je Zázrivá, Brezová a Borinka). Myslite na ne aj pri rozhodovaní sa o 2%. 

Každý z vás dokáže zachrániť život, stačí trochu chcieť, zohnúť sa a zodvihnúť zo zeme, ak sa bojíte, tak mikinou, alebo inou handričkou, ak je to vták, tak rukou. Vták má horší čuch ako vaša babka, aj mláďa môžete zobrať do rúk. Neverte poverám. 

  • Vysilený netopier neodletí.
  • Na všetko je výborná kartónová krabica, netopierovi cez okraj preveste handričku, aby sa na ňu mohol zavesiť, vtáčaťu po náraze pokrčte na spodok krabice papierovú utierku.
  • Najdôležitejšie je vždy teplo. Pivnica ani garáž nie je teplo, tam neprežije, teplo znamená interiér a radiátor, termofór, alebo fľaša s teplou vodou.
  • Druhá najdôležitejšia je voda, netopierikovi môžete dať piť z namočenej vatovej paličky veľmi jemne osladenú vodu, len pár kryštálikov cukru do pohárika vody. Vtáka nenapájajte, udusíte ho.
  • Človeka po havárke nenapchávate hamburgerom, takže to nerobte ani skolabovanému zvieraťu, dorazili by ste ho tým.

Dobra je tu dosť, len sa dosť často necháva prekričať zlom.

Aktuálnu tvorbu Rosie nájdete na stránke www.rosienaiveart.com alebo na sociálnych sieťach: www.facebook.com/rosienaiveart, www.instagram.com/rosie.naive.art 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite