Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico je našťastie nepoučiteľný

.šimon Jeseňák .mediálna škola

Vo vyspelej západnej demokracii by bol 28. máj 2019 dňom, keď sa zišlo stranícke vedenie a po niekoľkých hodinách by sa pred novinárov postavil predseda strany a vzdal sa nielen predsedníckej stoličky, ale aj svojho mandátu v parlamente.

Šimon Jeseňák

slovensko však vyspelou demokratickou krajinou nie je a odstúpenie je chápané len ako posledná možnosť.

Reč je, samozrejme, o otvorenom liste košických regionálnych štruktúr strany Smer. Požadujú výmenu Roberta Fica na čele strany a apelujú na to, aby sa predsedom a volebným lídrom stal Peter Pellegrini. Ich rozhodnutie by bolo za bežných okolností racionálnym činom. 

Robert Fico však nikam nemieni odísť a ani neodíde, za čo sa mu treba úprimne poďakovať. Čím dlhšie ostane Robert Fico na čele Smeru, tým lepšie pre slušné Slovensko, ktoré bude mať väčšiu nádej, že Fico po vzore svojho učiteľa a bývalého koaličného partnera Vladimíra Mečiara stiahne stranu mimo parlamentu.

Birmovaný boľševik Fico sa našťastie absolútne v ničom nepoučil z príbehu HZDS, a tak jediné, čo sa po otvorenom liste zmení, budú mená predsedov v košickej organizácii Smeru. Zmeny nebudú len kozmetické, veď keď nefunguje bordel, treba vymeniť dievčatá, nie postele. Akú-takú nádej majú možno upratovačky v krajských a okresných kanceláriách, zvyšok bude vymenený.

Ako skvelá zámienka poslúži, že Smer je určite dlhodobo nespokojný s vedením Košického kraja, ktorý nedokázal pomôcť Richardovi Rašimu stať sa košickým županom a prehral voľby do VÚC ako i komunálne voľby.

„Robert Fico však nikam nemieni odísť a ani neodíde, za čo sa mu treba úprimne poďakovať.“

Radosť časti spoločnosti je teda potrebné krotiť a ako povedal klasik, bude to radosť iná. Robert Fico bude prvým a posledným predsedom strany Smer. Peter Pellegrini sa za 18 mesiacov svojho pôsobenia na čele vlády zmohol akurát na to, aby dvakrát slabučko hryzkal. Po tom, čo podrobil kritike istého Ľuboša B., sa nestalo absolútne nič a Robert Fico si k tomuto poslancovi ostentatívne prisadol, aby demonštroval, že toto je jeho človek.

Nepoučiteľný volič by v prípade výmeny predsedu mohol opäť mylne nadobudnúť dojem, že Pellegrini je lepšou alternatívou. Ako v jednom článku napísal Martin Mojžiš, to, že sa Pellegrini stal premiérom, je najlepším dôkazom toho, že je taký istý, ako ktokoľvek iný z vedenia Smeru. 

Držme preto Ficovi palce, aby si svoje predsednícke i parlamentné kreslo udržal až dovtedy, kým preferencie Smeru nedosiahnu preferencie HZDS z volieb v roku 2012.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite