Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Ukrajinský Jánošík, stratené dievča aj bomba v aute

.martin Papšo .kultúra .film

„Zmizneš z tohto mesta. Zmiznutý aj zostaneš. Inak ťa zmiznem ja.“ Také inštrukcie dostal Bruce v Pulp Fiction od bossa podsvetia, s ktorým sa predtým nepohodli. Nedá sa vylúčiť, že podobný návrh akceptoval aj istý bývalý kuchár v Rusku.

Filmy .týždňa: Ukrajinský Jánošík, stratené dievča aj bomba v aute PRESSFOTO FORUM FILM/RICHARD HODONICKÝ Alexandra Vostrejžová ako Nina v česko-slovenskom filme Pavla Soukupa #annaismissing.

predstieranie smrti, prípadne smrť ako jedno z možných vysvetlení zmiznutia je predmetom všetkých filmových noviniek, ktoré si dnes predstavíme. Začneme českým filmom s netradičným názvom #annaismissing, ktorému predchádzal internetový seriál #martyisdead (v realite nasledoval #jevgenijisgone). Necháme sa ponapínať príbehom zmiznutej influencerky Anny a popritom sa nám dostane aj trochu internetovej osvety. Nasledovať bude historické dobrodružstvo o ukrajinskom zbojníkovi, ktorý nápadne pripomína Jánošíka. Oleksa Dovbuš podľa legendy nezomrel a ďalej pomáhal utláčanému ľudu v boji proti vrchnosti. A práve zástupca boháčov bude hlavnou postavou posledného dnešného filmu. Ak nebude poslúchať, vybuchne mu bomba v dopravnom prostriedku. Opäť veľmi povedomá zápletka.

film týždňa: #annaismissing

Anna je influencerka, ktorá napriek mladému verku (15 rokov) provokatívnym až drzým štýlom radí mladým ľudom v intímnych veciach. Keď však už týždeň nič nezverejnila, začnú byť všetci followeri znepokojení, čo sa jej mohlo stať. Nina je Annina rovesníčka, nepozná ju, ale v mobile svojho otca náhodne narazí na jej polonahú fotku, a preto sa pustí do pátrania. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite