Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Knižnica .týždňa: Teroristický útok, bývalý elitný vojak Mosadu a tieň smrti nad izraelskou rodinou

.alexandra Jurišová .kultúra .knižnica

Pred zlom a nenávisťou sa nedá ujsť. Striehnu na nás všade, dokonca i prezlečené za sen o zasľúbenej zemi.

Knižnica .týždňa: Teroristický útok, bývalý elitný vojak Mosadu a tieň smrti nad izraelskou rodinou Ajelet Gundar-Gošen: Tam, kde číha vlk. Artforum 2023. Preložil Michal Vlk.

výborný psychologický román Tam, kde číha vlk sa vám vryje pod kožu. Napísala ho oceňovaná izraelská autorka Ajelet Gundar-Gošen, ktorá psychológiu i vyštudovala a dnes ju vyučuje na univerzite v Tel Avive, čo je citeľné už od jej debutu Jedna noc, Markovič, ktorý sa odohráva v čase založenia štátu Izrael, ale aj na jej ďalších publikáciách. Napríklad pri jej druhom krimi románe Prebúdzanie levov, rovnako skvostnom a navyše ocenenom britskou cenou Jewish Quarterly Wingate Prize či francúzskou cenou WIZO Prize, kde zase odkrýva témy späté okrem iného aj s korupciou a migráciou. 

Tento román dokonca New York Times zaradil medzi sto najvýznamnejších kníh roku 2017 a v USA sa podľa neho pripravuje natáčanie seriálovej adaptácie. A jej predposledný román Klamárka, zdá sa, najužšie nadväzuje na zatiaľ posledný román Tam, kde číha vlk, nakoľko je náhľadom do vnútra dospievajúceho dievčaťa, a o klamstve, ktoré sprevádza nielen jej život, ale vlastne sa dotýka životov nás všetkých.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite