Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v jazze: Podoby slobody alebo doprajme si ju...

.martin Valihora .kultúra .hudba

Keď sme sa so Štefanom Hríbom a Petrom Lipom rozprávali o našom spojení .týždňa, .klubu pod lampou a Rádia Jazz, dohodli sme sa, že by sme mali dávať priestor aj iným hudobným žánrom. Pod spoločným menovateľom tvorivého ducha obsiahnuť hudbu ako takú, ktorá svojím poslaním vytvára s jazzom vzájomnú príbuznosť.

.týždeň v jazze: Podoby slobody alebo doprajme si ju... Boris Németh Martin Valihora na skúške legendárneho zoskupenia Collegium Musicum s Mariánom Vargom v roku 2012.

určite mnohí poznáme ten pocit, keď zažívame istú emočnú hladinu, dotýkame sa akejsi vrstvy pocitov, ktoré nám umožnia na chvíľu zažiť beztiažový stav absolútnej slobody. Áno, schválne používam termín „absolútnej“, nakoľko nás oslobodzuje od tlaku reality a zároveň v nás vytvára všeobjímajúci pocit ku všetkému, čo tvorí našu existenciu. 

Ja takýto pocit zažívam pri hudbe. Dokáže mi dať pocit vášne k životu, nabiť ma a oslobodiť od všetkého, čo ma zväzuje. Potrebujeme podobné sily a emócie ako svetlo, ktoré nám ukazuje, že v rohu na nás nečíha jedovatý had, ale len zmotaný špagát.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite