Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Hit zo Sundance aj kľúč k zmyslu života

.martin Papšo .kultúra .film

Oppenheimer s Barbie mali na naše kiná taký drvivý dopad, že tam po nich ďalší týždeň nový film nemal šancu prežiť. Skúsili to len duchovia v strašidelnej atrakcii. Museli sme si preto pomôcť premiérami u našich západných susedov.

Filmy .týždňa: Hit zo Sundance aj kľúč k zmyslu života JON PACK/A24/AP/SITA Teo Yoo ako Jung Hae Sung a Greta Lee ako Nora v juhokórejskom filme Minulé životy režisérky Celine Song.

cestu na západ je dobré si trénovať aj pre prípad, že by sa onedlho celá krajina pohla opačným smerom. A keď už sme pri geografii, filmy, o ktorých bude reč, majú naozaj pestrú ponuku svetových destinácií. V prvom sa budeme presúvať medzi Južnou Kóreou a Severnou Amerikou. Druhá novinka má síce český pôvod, ale zavedie nás aj do Japonska, Indie, USA či priamo pod himalájske končiare. Bude sa tam hľadať to najdôležitejšie v živote – jeho zmysel. Na záver si dáme od cestovania pokoj a väčšinu času strávime v jednom dome. Je plný duchov, ale to ešte neznamená, že aj duchaplný. Prvé dva filmy sú zatiaľ dostupné v Čechách, ak sa vám nechce čakať niekoľko týždňov na slovenskú premiéru.

film týždňa: Minulé životy

Jedna žena a dvaja muži sedia nadránom v newyorskom bare a rozprávajú sa. Rozhovor nepočujeme a môžeme len hádať, aké sú medzi nimi vzťahy. Strih. Pred 24 rokmi sa začína v Soule odohrávať príbeh, ktorý nás zavedie až do baru z úvodu. Detská láska 12-ročných spolužiakov je prerušená, keď sa rodičia dievčaťa rozhodnú presťahovať do Kanady. Ústrednú dvojicu stretneme ešte dvakrát, vždy s odstupom 12 rokov. Prezrádzať čokoľvek ďalšie by bolo neslušné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite