Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Longital a Zapaska na Pink Whale

.marian Jaslovský .peter Novák .kultúra

Longital zahrali vo štvrtok 27. júla na lodi Pink Whale jeden z posledných koncertov s hráčom na modulárne syntetizátory a tvorcom elektronickej hudby Andrejom Bakom.

Longital a Zapaska na Pink Whale Marian Jaslovský

jeden z posledných preto, lebo Bako sa pred niekoľkými mesiacmi presťahoval na Slovensko, kde s Danielom Salontayom a Shinou nahrali nový album Longitalu Dočista, absolvovali turné a prišiel čas vrátiť sa do Londýna, kde žije a tvorí. Veľa zaujímavého si o ňom môžete prečítať tu

Prvá časť vystúpenia patrila starým priateľom Longitalu, ukrajinskému duu Zapaska. Videl som ich prvýkrát a potešil ma mix takmer až folkového pesničkárstva a elektroniky – beaty pôsobia snivo a nežne. Veď sa aj skupina zvykne označovať ako indiefolk či mix folktroniky s dream-popom. Štruktúry pekne dopĺňala elektrická gitara, krídlovka či píšťalka (aj elektronicky modulovaná) a keď spievajú, hlasy si náramne rozumejú. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite