Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Láska pre samoukov, červený horor aj modrá idylka

.martin Papšo .kultúra .film

Politika kedysi bývala (aspoň to predstierala) súbojom ideí. Už dávno to neplatí, takže ak si chcete vyberať medzi červenou a modrou, musíte ísť do kina. To, že s červenou farbou prichádza horor a s modrou krásna idylka, je len náhoda.

Filmy .týždňa: Láska pre samoukov, červený horor aj modrá idylka PRESSFOTO FORUM FILM Záber z austrálskeho rodinného filmu Tajomstvo modrej zátoky režiséra Roberta Connollyho z roku 2023.

v skutočnosti nemajú s politikou vôbec nič spoločné. Možno sa jej dokonca vedome vyhýbajú. Počas leta je to celkom zdravý prístup. Čo nové nás teda čaká v kine? Najprv sa skamarátime s veľkou modrou rybou, ktorú ohrozujú nenažraní pytliaci. Pozrieme sa, ako vyzerá návrat k randeniu v štyridsiatke po náhlom rozvode. Na záver nakukneme do izby za tajomnými červenými dverami, plnej hororových prízrakov.

film týždňa: Tajomstvo modrej zátoky

Abby je školáčka, ktorá žije s mamou v austrálskom pobrežnom mestečku. Z domu majú krásny výhľad na more a často chodievajú do neďalekej zátoky. Pri potápaní sa Abby spriatelí s veľkou modrou rybou – Modráčikom. Ten je ohrozený, podobne ako celý koralový útes, pytliakmi, ale aj snahou bezohľadného developera vybudovať v zátoke turistické stredisko. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite