Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Dúhové elementy, Flash aj slovenská romantika

.martin Papšo .kultúra .film

Ochrancovia tradičnej rodiny, pozor! Zo skazenej Ameriky sa na nás rúti dúhová propaganda a tentoraz zákerne útočí na naše deti. Pod pláštikom hravého animovaného filmu sa snaží šíriť toleranciu k inakosti a iné podozrivé novoty.

Filmy .týždňa: Dúhové elementy, Flash aj slovenská romantika PRESSFOTO DISNEY/PIXAR/AP/SITA Záber z animovanej rodinnej dobrodružnej komédie režiséra Petra Sohna Elementy z roku 2023.

pojednáva o štyroch základných elementoch, z ktorých sa skladá náš svet, a tie elementy by sa chceli bez dovolenia miešať. Okrem toho mala premiéru ďalšia komiksová adaptácia o bleskurýchlom mladíkovi. Svoju rýchlosť by mohol využívať vo vlastný prospech napríklad v športe alebo na páchanie trestnej činnosti, ale tento čudák uprednostní záujem celku. Na záver si v slovenskej romantickej komédii spravíme výlet k chorvátskemu moru. 

film týždňa: Elementy

Vo veľkomeste Element City žijú spolu obyvatelia ohňa, vody, zeme a vzduchu. Väčšina z nich sú imigranti, ktorí prišli za lepším životom z iných častí sveta. Iskra je mladé dievča z tradičnej ohňovej rodiny a jej rodičia si v novom prostredí vybudovali rodinnú reštauráciu Ohnisko. Celkom prirodzene očakávajú, že dcéra raz prevezme podnik a ďalší život pri rodinnom kozube bude zdieľať s nejakým solídnym ohníkom. Jedného dňa sa ale u nich z potrubia nečakane vyleje mladý vodný muž. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite