Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Bombastická komédia aj galaktické dobrodružstvo

.martin Papšo .kultúra .film

Žijeme výbušnú dobu. Domáce atómovky sprevádzali výbuchy hnevu či smiechu (cez slzy). Za hranicami sú tie výbuchy veľmi reálne. Aj aktuálna ponuka kín je veľmi výbušná a tiež sa v nej často mieša smútok s humorom.

Filmy týždňa: Bombastická komédia aj galaktické dobrodružstvo PRESSFOTO FILM EUROPE Pål Sverre Hagen ako Johan Grande v nórskej smutnej komédii režiséra Hallvara Witzøa Bombastický Johan z roku 2023.

minulý týždeň mali premiéru len dva filmy, ale netreba veľa, stačí dobre. Oba ukazujú trochu iný prístup, ako kombinovať smútok so smiechom. Prvý je výbušnou komédiou o celoživotnom boji za získanie životnej lásky. V druhom prípade pôjde o vesmírne dobrodružstvo, v ktorom treba zachrániť dobrého kamaráta a popritom aj celú galaxiu.

film týždňa: Bombastický Johan

Johan Grande z nórskeho mestečka Titran to mal ťažké už od útleho detstva. Jednak pochádzal z rodiny, ktorú nikto v okolí už generácie nemal rád, a potom mal ešte aj tú smolu, že veľmi skoro osirel. Obaja rodičia sa vášnivo venovali výbušninám, až sa im jedného dňa stala osudnou nemecká vodná mína. Napriek tejto skúsenosti zdedil dospievajúci Johan rovnakú vášeň. Ale nech sa snažil akokoľvek, okolie ho neprijímalo. Všetkých v rodnom mestečku si ešte viac pohneval, keď pri zábavkách s dynamitom nechtiac dokaličil dievča menom Solvor, ktoré sa mu páčilo. Odcestoval na dlhé roky preč a keď sa vrátil, nestrácal čas snahou zapáčiť sa ostatným, trpezlivo sa usiloval iba o jedno. A čo na to Solvor?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite