Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Knižnica týždňa: Deti sú pre rodičov pokladom a v prípade detských influencerov doslovne

.tatiana Piliarová .kultúra .knižnica

Najnovšia kniha obľúbenej francúzskej autorky nie je napísaná podľa skutočnej udalosti. Napriek tomu pomedzi riadky presakuje hrôza, že vo svete opísanom Delphine de Viganovou žijeme my všetci a že by sa tento príbeh pokojne mohol stať. Knižka Deti, náš poklad sa venuje téme detských influencerov a od spoločenského románu s prvkami detektívky a trileru originálne prechádza v posledných kapitolách až do mrazivého sci-fi.

Knižnica týždňa: Deti sú pre rodičov pokladom a v prípade detských influencerov doslovne Odeon Delphine de Vigan: Deti, náš poklad. Vydavateľstvo Odeon, 2023.

na dvoch stranách priepustnej obrazovky

Ochutnávanie zmrzliny, skúšanie nových tenisiek či hra s plyšovými hračkami. Päťročná Kimmy a jej o pár rokov starší brat Sammy žijú spolu s rodičmi v uzavretej rezidencii vo Francúzsku a všetky ich každodenné aktivity sledujú prostredníctvom maminej kamery desaťtisíce ľudí po celom svete. Rodinný YouTube kanál je mimoriadne obľúbený, reklama umiestnená vo videách sa stáva jediným finančným príjmom rodiny: „Obrazovka sa stala priepustnou. Zrazu tu bola možnosť prejsť z pozície toho, kto sa pozerá, do pozície, v ktorej sa pozerajú naňho... Zdieľanie bola investícia. Deliť sa o tajomstvá, značky, príhody, to bol recept na úspech.“ 

Matka Mélanie pripravuje scenáre a komunikuje so značkami, otec natáča a strihá, deti donekonečna skúšajú zábavné aktivity a usmievajú sa do kamery.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite