Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Moc, vzostup zla aj rodová rovnosť v mafii

.martin Papšo .kultúra .film

Novinky v kinách ponúkajú rôzne asociácie. Moc je slovenský film o súboji moci s pravdou. S veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť. Znie to ako reč politika po vyhratých voľbách, ale v skutočnosti je to hláška zo Spider-mana.

Filmy týždňa: Moc, vzostup zla aj rodová rovnosť v mafii PRESSFOTO FILMTOPIA Záber zo slovensko-maďarsko-českej drámy režiséra Mátyása Priklera Moc z roku 2023.

pred rokmi ho natočil Sam Raimi, ale toho si pripomenieme iným filmom – pokračovaním hororovej série Evil Dead, ktorú kedysi dávno rozbehol. Najnovší diel nesie podtitul Vzostup zla. Sam ho tentoraz len produkoval. U nás je tiež všeličo na vzostupe a keď sa dostanú k moci tí, čo to produkujú, možno nám to bude pripomínať tretí dnešný film. Je o talianskej mafii.

film týždňa: Moc

Počas poľovačky nešťastnou náhodou zomiera mladý muž. Nechtiac ho zastrelil minister, ktorý je horúcim kandidátom na vysokú funkciu v rámci EÚ. Medializácia prípadu by politicky ohrozila celú vládu, a preto je prípad zverený tajnému agentovi Steinerovi, ktorý má pozornosť odkloniť želaným smerom a nájsť „vhodnejšieho“ páchateľa. Steiner je smrteľne chorý a pred odchodom chce ešte finančne zabezpečiť rodinu. Za „vyriešenie“ prípadu mu nebude stačiť pusa na čelo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite