Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Knižnica .týždňa: Musk otvára polemiku o hraniciach

.ľubomír Jaško .kultúra .knižnica

Elon Musk je zakladateľom a súčasne objektom zvláštneho kultu. Nie je iba miliardár, podnikateľ a vynálezca. Pre mnohých je vizionárom. A géniom. Ide o bežné mediálne preháňanie, falošný mýtus alebo je Muskov príbeh naozaj tak fascinujúci a jedinečný?

Knižnica .týždňa: Musk otvára polemiku o hraniciach Olivier Lascar, Svet podľa Elona Muska, preložila Andrea Černáková, Premedia 2023

jedna veľká hra 

Olivier Lascar neponúka tradičný životopis kultovej postavy technologického sveta. Usiluje sa o objektívny vedecký pohľad na jeho projekty. Aby sa vyhol prípadnej zaujatosti, pri každom z Muskových projektov dáva priestor postrehom jeho spolupracovníkov, konkurentov, akademikov i odborníkov, ktorí sú kompetentní v príslušnej problematike. 

Jedno musí uznať Muskovi každý – máloktoré kľúčové slovo z jeho biznisov je potrebné gúgliť. Názvy Muskových podnikateľských nápadov sú takpovediac súčasťou popkultúry. Ignorovať ich môžu akurát pustovníci a príslušníci kmeňov žijúcich mimo civilizácie. Musk znamená Space X, Teslu, Starlink či Neuralink.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite