Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Air Jordan, šialenstvo aj exorcizmus

.martin Papšo .kultúra .film

Najväčší stratégovia sú takí, ktorí dokážu myslieť inak ako ostatní, a preto dosiahnu veľké veci. Napríklad Putin a jeho brilantné rozšírenie NATO. Alebo istý Sonny Vaccaro, stratég firmy Nike, ktorý významne rozšíril jej podiel na trhu.

Filmy týždňa: Air Jordan, šialenstvo aj exorcizmus PRESSFOTO CONTINENTAL FILM Matthew Maher, Matt Damon a Jason Bateman v americkom filme Air z roku 2023, ktorý režíroval Ben Affleck.

o druhom menovanom bude jedna z dnešných filmových premiér. Úplne zmenil hru a nepotreboval na to žiadneho marketingového mága. Pozrieme sa aj na odvrátenú stranu susedského spolunažívania v slovenskom filme. Zistíme, že v prípade otrasných susedov je najlepšia stratégia prchať. Posledný dnešný film bude o diablovej premyslenej stratégii ako ovládnuť svet. Ale má ten rohatý chudák nejakú šancu na úspech, ak sa mu do cesty postaví Russell Crowe? 

film týždňa: Air

Píše sa rok 1984 a firma Nike ani zďaleka nepripomína grécku bohyňu víťazstva, po ktorej je pomenovaná. Svetu športovej obuvi jednoznačne dominuje Adidas a ešte aj Converse má vyšší trhový podiel ako Nike. Všetko to zmenili jedny tenisky, jeden mladý nádejný basketbalista a jeden firemný stratég, ktorý to celé vymyslel. Zariskoval a budúcnosť značky spojil s istým Michaelom Jordanom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite