Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Život s autistom, Posledné kráľovstvo aj Barry

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň prinášajú streamovacie služby hneď niekoľko lákavých noviniek. Pestrá je aj paleta žánrov. Ako je v poslednom čase zvykom, nechýba ani film od našich českých susedov. Pribudli aj zaujímavé novinky z Poľska a Južnej Kórei.

Seriálové a filmové tipy: Život s autistom, Posledné kráľovstvo aj Barry freepik/Freepik.com

Netflix

spolu – 11. apríl

Tereza sa po rozchode s priateľom vracia domov k matke a autistickému bratovi. Michal je desaťročným chlapcom uväzneným v tele dospelého muža. Návrat domov pre ňu predstavuje cestu do minulosti. Aj vtedy ich matka dávala prednosť Michalovi, dokonca aj samej pred sebou. Tereza sa preto rozhodne urobiť krok, ktorý zmení fungovanie domácnosti.

Českú psychologickú drámu o živote s autizmom režírovali David Laňka a Martin Müller. Dvojica vytvorila scenár na základe francúzskej divadelnej hry Fabia Marru. Hrajú Štěpán Kozub, Veronika Žilková, Kamila Janovičová, Marek Němec a Kristýna Podzimková. Snímka mala premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch v júli minulého roku. 

posledné kráľovstvo: Sedem kráľov musí zomrieť – 14. apríl

Po smrti kráľa Edwarda sa rozpútal boj o anglosaský trón. Bojujú oň nielen dediči, ale aj tí, ktorí bažia po moci prichádzajúcej s korunou. Uhtred z Bebbanburgu sa spojí so svojimi priateľmi a vydajú sa na cestu plnú nebezpečenstva a intríg. Ich cieľom je vytvoriť zjednotené Anglicko. Podarí sa im to?

Režisérom filmu je Edward Bazalgette. Scenár vytvorili Bernard Cornwell a Martha Hillier. V historickej dráme hrajú Alexander Dreymon, Arnas Fedaravicius, Elaine Cassidy, Rod Hallett, ako aj Mark Rowle.

queenmaker – 14. apríl

V Soule vypukla volebná kampaň na starostu. Hwang Do-hee robila PR a viedla kanceláriu strategického plánovania v konglomeráte. Spojí sa s ľudskoprávnou právničkou Oh Seung-sook, známou ako nosorožec spravodlivosti, aby z nej urobila kandidátkou na starostku.  Podarí sa tejto dvojici poraziť konkurenciu? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite