Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do 16. ročníka festivalu animácie Fest Anča sa prihlásilo takmer 1400 filmov zo 73 krajín

.sita .kultúra

Fest Anča prinesie aj snímky pre rodičov s deťmi, ktoré by inak detský divák nemal možnosť vidieť v bežnej kinodistribúcii.

Do 16. ročníka festivalu animácie Fest Anča sa prihlásilo takmer 1400 filmov zo 73 krajín www.festanca.sk

do 16. ročníka medzinárodného festivalu animácie Fest Anča sa prihlásilo takmer 1400 filmov zo 73 krajín sveta. Komisia z nich vybrala takmer 230 filmov, ktoré predstavujú to najoriginálnejšie a najlepšie domácej a svetovej animovanej tvorby. Medzi nimi sú filmy aj renomovaných autorov, ako aj mladých začínajúcich talentov. V tlačovej správe o tom informovali organizátori festivalu. Do hlavnej súťaže komisia pre tento rok vybrala 33 filmov. Tretina z nich je študentských a budú súťažiť o cenu Anča Award za najlepší študentský krátky animovaný film.

backflip – Nikita Diakurfestanca.skbackflip – Nikita Diakur

„Každý ročník sa nesie v znamení silných študentských výpovedí, pričom nás veľmi teší, že môžeme sledovať, ako sa z mladých talentov postupne stávajú profesionáli a etablované mená animácie,“ uviedla riaditeľka festivalu Ivana Sujová.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite