Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Finálová desiatka ceny Anasoft litera je veľmi rôznorodá

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Oddnes poznáme desiatku finalistov prestížnej slovenskej ceny Anasoft litera. Nájdeme medzi nimi úspešných autorov, ale aj debutantov. Odborná porota vyberala zo 124 prozaických diel.

Finálová desiatka ceny Anasoft litera je veľmi rôznorodá Juraj Starovecký

„tohtoročná desiatka ponúka prózy čitateľsky prístupné, ale aj také, čo kladú na čitateľov vyššie nároky – je to naozaj strmá škála a, priznávame, že na jej strmosti si ako porota zakladáme. Rok 2022 priniesol silné debuty a potvrdil výrazné hlasy z radov etablovaných autoriek a autorov,“ uviedla vo svojom vyhlásení odborná porota, ktorá udeľuje hlavnú cenu. Do výberu próz sa okrem kníh vydaných v roku 2022 dostali aj tie, ktoré neboli zaradené do predchádzajúceho ročníka.

Tohtoročnú desiatku nominovaných spisovateľov tvoria Jana Bodnárová, Jakub Juhász, Slavka Liptáková, Dušo Martinčok, Dominika Moravčíková, Michaela Rosová, Jakub Spevák, Veronika Šikulová, Dušan Taragel a Soňa Uriková.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite