Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Kuciak, cancel culture aj napätie na displeji

.martin Papšo .kultúra .film

Novodobé slovenské dejiny sa vyznačujú pravidelným striedaním dvoch prvkov – prvku očakávania a prvku sklamania. Typická frustračná kompozícia. Do tohto scenára zapadá aj vývoj za posledných päť rokov od jednej chladnokrvnej vraždy.

Filmy týždňa: Kuciak, cancel culture aj napätie na displeji PRESSFOTO BONTONFILM Zlatica Kušnírová v dánsko-americko-českom filme režiséra Matta Sarneckiho Kuciak: Vražda novinára z roku 2023.

v kinách si teraz o tejto téme môžete pozrieť dokument. Zaoberá sa vraždou Jána a Martiny a jej dopadmi na celú spoločnosť. Dôležitejší film tento rok v kine neuvidíte. To, samozrejme, neznamená, že by ďalšie novinky nestáli za pozornosť. Napríklad príbeh výnimočnej dirigentky, ktorá doplatí na svoje nevhodné správanie. Premiéru mal aj napínavý triler, ktorý sa celý odohráva na displejoch rôznych elektronických zariadení. O tom, že si treba dávať pozor, čo na tých prístrojoch robíte, by dokázala rozprávať nejedna opička či maznák z mobilu MK.

film týždňa: Kuciak: Vražda novinára

Vražda investigatívneho novinára bola natoľko závažná vec, že rezonovala aj v zahraničí. Nie je preto prekvapujúce, že o nej vznikol dokumentárny film v dánsko-americko-českej koprodukcii. Máme tak jedinečnú príležitosť vidieť zásadné udalosti našej krajiny pohľadom zvonku. Kiežby sme v zahraničí dokázali zaujať aj inak ako tragickými udalosťami a totálne prehnitým systémom spravodlivosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite